Motorola a raspuns marti criticilor ingrijorati de lipsa de terminale mobile 3G si multimedia din actualul protofoliu de produse al companiei, Ed Zander, presedintele executiv al companiei prezentand la New York mai multe modele considerate drept “un nou inceput” pentru producatorul american de telefonie mobila, scrie in editia de miercuri Financial Times.

Potrivit informatiilor companiei, cel mai nou succesor in cadrul liniei RAZR, si anume RAZR2 va fi lansat in luna iulie a acestui an.

Investitorii si analistii au fost ingrijorati ca Motorola ar duce lipsa de noi produse de succes care sa poata inlocui deja mai vechile telefoane Razr si ca producatorul american de telefonie mobila s-a miscat mai incet comparativ cu rivalii sai, inclusiv cu Nokia, cel mai mare producator de telefonie mobila din lume, in dezvoltarea de terminale 3G capabile sa ofere servicii avansate consumatorilor.

Ed Zander a subliniat marti ca noile terminale reprezinta “doar inceputul” revitalizarii portofoliului de produse Motorola. Dispozitivele prezentate includ o noua versiune 3G a modelului Razr, model numit Razr2.

Printre dispozitivele prezentate se mai numara Moto Z8, o noua generatie de telefon multimedia, telefonul RokrZ6 optimizat pentru muzica, o noua versiune a Moto Q si dispozitive low-cost W-Series destinate sa intareasca in piata competitivitatea Motorola impotriva rivalilor sai.

Imediat dupa eveniment, Zander a atras atentia intr-un interviu de presa ca mai sunt multe de facut pentru ca Motorola sa revina din nou in centrul atentiei, tinand cont de pierderile de 181 milioane dolari aferente primului trimestru din acest an.

Printre noile produse, Razr2, care va fi lansat in luna iulie a acestui an, va fi probabil cel mai asteptat, noteaza Financial Times. Dispozitivul este facut sa fie “mai puternic, mai subtire, mai inteligent dar mai simplu” decat modelele anterioare.

Majoritatea acestor noi telefoane vor fi lansate pe piata in urmatoarele luni, multe dintre ele fiind programate sa apara mai intai pe piata din Europa.