Potrivit unor surse din piata tigaretelor, producatorul marcilor de Marlboro, L&M, Virginia Slims, Parliament sau Chesterfield a fost surclasat in aprilie de Japan Tobacco International (JTI), compania care a preluat la sfarsitul lui 2006 grupul Gallaher.

Datele furnizate de sursele citate arata ca, in aprilie, cota de piata a companiei JTI cumulata cu cea a Gallaher depaseste la mustata cota de piata a Philip Morris. In Romania, JTI produce marci de tigari precum Camel, Winston sau Salem, iar marca forte a Gallaher este Saint George.

Pe primul loc in clasament se mentine, cu un avans considerabil, British American Tobacco (BTA), producator al marcilor Kent sau Viceroy, tigari ce raman in topul preferintelor romanilor.

Pierderea locului doi in clasament nu ar insemna insa o catastrofa pentru PMI in cazul in care guvernul ar reanaliza graficul pe care Romania trebuie sa-l indeplineasca cu privire la acciza minima, mai ales ca, din iulie, tigarile Marlboro vor deveni de referinta pentru calculul accizelor.

integral in EvZ