A inceput numaratoarea inversa pentru faimosul concurs de frumusete "Miss Univers 2007". Ajunsa la cea de-a 56-a editie, competitia din acest an se va desfasura in Mexic, tara care a mai gazduit concursul si in 1993.

Reprezentantele celor 77 de tari participante au sosit deja in Mexico City, orasul care s-a transformat pentru o luna in capitala frumusetii, si se pregatesc pentru marea finala ce se va desfasura peste doar o saptamana.

Frumusetile adunate din toate colturile lumii vor participa la trei probe de concurs: costum de baie, rochie de seara si interviu. Evenimentul va fi transmis live, de postul de televiziune american NBC si se estimeaza ca peste 600.000 de telespectatori din 180 de tari vor urmani defilarea celor mai frumoase femei din lume.

De asemenea, organizatorii preconizeaza castiguri de peste 15 milioane de dolari doar din drepturile de difuzare a spectacolului.

Istoria concursului

[c:1:s]Istoria Miss Univers incepe in 1951, cand tanara Yolande Betbeze, aleasa Miss America in acel an, nu a vrut sa pozeze pentru sponsorul concursului „Catalina swimwear”. Din acest motiv, compania de costume de baie au organizat propria lor competitie, numita Miss Univers, in 1952, la Long Beach, California.

Prima castigatoare a fost finlandeza Armi Kuusela, dar titlul fiind postdatat, ea a intrat in istorie ca Miss Univers 1953. Nascuta la 20 august 1934 si fiind deja Miss Finlanda, Armi Kuusela avea pe atunci numai 17 ani, dar multa personalitate.

Lista castigatoarelor a continuat cu nume mai mult sau mai putin cunoscute, printre care frantuzoaica Christiane Martel (1953), brazilianca Ieda Maria Vargas (1963), venezueleanca Maritza Sayalero (1979), portoricana Dayanara Torres (1993), Brook Mahealani Lee din Statele Unite (1997) si australianca Jennifer Hawkins (2004).

Anul trecut, Miss Univers a fost desemnata Zuleyka Rivera, reprezentata din Puerto Rico, o studenta in varsta de 18 ani, cea mai tanara dintre cele 86 de participante la concursul de frumusete. Ea a adus in Porto Rico cel de-al cincilea titlu din istoria participarii acestei tari la Miss Univers. De asemenea, Rivera va fi cea care o va incorona pe Miss Univers 2007.

De la crearea concursului Miss Univers, Statele Unite au castigat cele mai multe titluri, urmate de Porto Rico (cinci) si Venezuela (patru) si Suedia (trei). Filipine, India si Thailanda au castigat de cate doua ori.

Concursul Miss Univers rivalizeaza de 50 de ani cu Miss World, fondat in Marea Britanie.

Coroana din perle - premiul mult dorit

Cea care este desemnata castigatoarea concursului „Miss Univers” primeste numeroase cadouri, printre care o si diadema confectonata din 800 de diamante si 120 de perle, in valoare de 250.000 de dolari. Designul coroanei este special facut pentru concurs de renumita marca japoneza de bijuterii Mikimoto.

Dupa incoronare, Miss Univers va calatori timp de un an in intreaga lume pentru a face opere de caritate, toate acestea fiind realizate cu ajutorul unor sponsorizari.