Alltel Corp, grup american de servicii wireless, a anuntat duminica faptul ca a acceptat oferta de cumparare venita din partea diviziei de achizitii a companiei Goldman Sachs si a Texas Pacific Group, oferta in valoare de 27,5 miliarde dolari, in numerar, informeaza Financial Times.

Potrivit Reuters, Alltel este ultima mare companie din SUA care trece in proprietatea fondurilor de investitii, achizitia reprezentand una dintre cele mai mari tranzactii realizate vreodata de catre fondurile de investitii.

Financial Times noteaza in editia de luni ca in ultimele saptamani, mai multe fonduri de investii au fost interesate de Alltel, companie al carei sediu se afla in Arkansas, dar ca au existat temeri legate de pretul ridicat al companiei.

Actiunile Alltel au crescut constant incepand din luna decembrie a anului trecut, cand au aparut primele speculatii referitoare la o posibila preluare a companiei, cotatia actiunilor Alltell ajungand vineri, 18 mai 2007, la valoarea de 65,35 dolari.

Oferta castigatoare venita din partea Goldman Sachs si Texas Pacific Group a fost de 71,5 dolari pe actiune. Alltel este unul dintre cei mari mari operatori wireless din SUA, avand nu mai putin de 12 milioane de clienti. Spre deosebire de majoritatea companiilor care devin la un moment dat tinte de cumparare, Alltel a raportat puternice rezultate financiare.

Astfel grupul a anuntat ca in primul trimestru al acestui an a obtinut un profit de 230 milioane dolari si venituri de doua miliarde dolari, portofoliul companiei crescand cu inca 867 de mii de noi clienti.

Potrivit Financial Times, Goldman Sachs si Texas Pacific Group au anuntat ca nu vor face schimbari la nivelul conducerii companiei.