Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, si omologul sau rus, Vladimir Putin, vor sa mentina "intensitatea si dinamica" relatiilor bilaterale. Cei doi sefi de stat au discutat telefinic despre aceasta chestiune si au ajuns la un acord in ceea ce priveste cooperarea in domeniul economic si comercial, se precizeaza intr-un comunicat al Kremlinului, citat de AFP.

"Cele doua parti si-au exprimat ferm intentia de a mentine nivelul inalt de intensitate si dinamica dialogului politic franco-rus si a cooperarii in domeniile economic si comercial", potrivit unui comunicat al Kremlinului.

"Presedintele Rusiei l-a felicitat din nou - de data aceasta personal - pe Nicolas Sarkozy, pentru alegerea si debutul sau in functia de presedinte al Frantei”, se precizeaza in document.

Putin a asteptat 48 de ore pentru a-l felicita pe Sarkozy dupa ce a fost ales, indiciu al rezervelor Moscovei fata de noul presedinte francez, considerat vadit pro-american si prea critic fata de Rusia, in special in privinta conflictului din Cecenia.