Tribunalul pentru arbitraj in sport de la Lausanne (TAS) a publicat marti decizia privind dosarul prin care clubul de fotbal Chelsea solicita compensatii financiare din partea fotbalistului Adrian Mutu.

TAS a decis marti ca o anumita comisie FIFA are dreptul de a stabili "compensatii sportive si/sau financiare" in acest caz. Comisie care in noiembrie 2006 respinsese solicitarea lui Chelsea pe motiv ca nu avea dreptul sa judece un asemenea dosar.

FIFA trebuie sa decida nivelul compensatiilor

Chelsea l-a concediat pe Adrian Mutu in octombrie 2004, dupa ce jucatorul picase un test antidoping. In urma episodului, fotbalistul roman a suportat o suspendare de 7 luni. Administratia lui Chelsea a mers mai departe - considerind ca jucatorul a incalcat contractul, a incercat sa obtina compensatii financiare.

In prima instanta, FIFA a respins solicitarea lui Chelsea, insa dupa decizia publicata astazi de TAS, forul international este obligat sa admita si sa judece dosarul introdus de englezi. Chelsea intentioneaza sa ceara compensatii si din partea clubului Juventus Torino - pentru ca i-a oferit romanului un contract in timpul in care acesta era suspendat.