Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a anuntat joi lansarea celui de-al 143-lea telecentru functional din Romania, in satul Costesti, orasul Fieni, judetul Dambovita, informeaza un comunicat de presa al autoritatii de reglementare.

Telecentrul face parte din programul national de instalare a telecentrelor in satele fara acces sau cu acces redus la servicii de telefonie, initiat de ANRCTI in anul 2004 si este al cincilea telecentru deschis de Orange Romania in judetul Dambovita.

Telecentrul este un spatiu public dotat cu cel putin doua aparate telefonice, doua calculatoare, un fax si un dispozitiv UPS. Astfel, cei aproximativ 800 de locuitori din Costesti vor putea initia si primi apeluri locale, nationale si internationale, inclusiv catre retelele de telefonie mobila, vor putea apela numarul de urgenta - 112 si vor avea acces la Internet si fax. In prezent, in sat exista un singur post de telefonie fixa.

"Acesta este cel de-al cincelea telecentru deschis de catre Orange in judetul Dambovita. Cu ajutorul telecentrului 2000 de locuitori din zona au acces la Internet si alte tehnologii cu ajutorul carora pot sa acceseze informatii, pot sa invete sau sa comunice cu lumea", a declarat Liviu Turcu, responsabil proiect, Orange Romania.

Pana la acest moment, ANRCTI a organizat 5 licitatii pentru instalarea de telecentre intr-un numar total de 331 localitati.

Telecentrele sunt instalate in sate fara acces la servicii de comunicatii si sunt spatii publice de unde satenii pot da sau primi telefoane si faxuri si pot folosi calculatoare conectate la Internet.

Instalarea lor face parte din programul national de implementare a serviciului universal, la finalul caruia locuitorii a peste 600 de comunitati izolate din mediul rural vor avea acces la servicii de telefonie si Internet.