66.000 de romani cu drept de vot in Spania. Aproximativ 500.000 de romani cu drept de vot in Italia. Toti sunt asteptati la urne duminica aceasta, cand in Spania si Italia au loc alageri municipale, primele la care pot vota si romanii stabiliti in aceste tari cu acte in regula.

Iar presa din cele doua tari acorda spatii importante romanilor, care pot decide soarta alegerilor in orase importante precum Torino sau Valencia.

  • Las Provincias despre romanii din politica spaniola
  • Terra despre numarul romanilor cu drept de vot in Spania
  • El Pais despre romanii din Valencia
  • L'Espresso despre romanii la vot in Italia
  • La Stampa despre romanii din Torino


  • Spania: Romanii - pe locul doi intre comunitari

    In Spania, alegerile au inceput duminica dimineata, la urne fiind asteptati cateva sute de mii de cetateni comunitari stabiliti in toata tara. Printre ei, si 66.330 de romani (potrivit statisticilor oficiale, citate de publicatia Terra) - pe locul doi ca numar dupa britanici.

    Comunitatile in care romanii pot avea un cuvant greu de spus sunt Madrid si Valencia.

    Italia - romani la urne, dar si pe liste

    In Italia, procesul de votare este mai complicat, desfasurandu-se pe parcursul mai multor zile. Cei aproximativ 500.000 de romani cu drept de vot sunt asteptati la urne, iar marea premiera o constituie candidatura a opt romani pe listele unui partid italian.

    Cei opt candidati provin din randurile Partidului Identitatea Romaneasca, partid care a incheiat un acord electoral cu Partidul Popularii UDEUR.