Vreme nefavorabila in Europa. Ploile abundente, alunecari de teren si inundatii au provocat moartea a cel putin 23 persoane in Franta, Grecia, Bosnia, Germania si Turcia.

Noua persoane au murit, iar alte trei sunt date disparute in urma inundatiilor grave care au afectat provincia Agri, din estul Turciei. In provincia Van, un copil in varsta de doi ani a murit dupa ce casa in care se afla s-a prabusit in urma alunecarilor de teren, relateaza Reuters.

Sase excursionisti din Grecia au murit in timp ce incercau sa traverseze un rau din sudul tarii.

Si in Franta, doi scafandri si proprietarul unui iaht s-au inecat in largul coastei vestice a regiunii Bretagne, in conditii meteorologice extreme. Acesta din urma a cazut in mare de la bordul ambarcatiunii sale. Scafandrii faceau parte dintr-un grup de sase persoane, surprinsi in larg de valuri foarte mari. Restul grupului a ajuns cu bine la tarm.

In nordul Bosniei, doi copii in varsta de 11 ani au murit loviti de fulger sambata, iar in Germania trei muncitori in constructii au decedat cand tractorul sub care se adaposteau a fost lovit de fulger.

Vremea instabila - seceta, furtuni puternice, inundatii - a provocat atat pierderile de vieti umane, cat si pierderi materiale, dupa ce agricultura de pe intreg continentul a fost partial compromisa, iar infrastructura din tari precum Franta, Spania, Polonia, Bulgaria, Turcia a fost grav avariata.