Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat, vineri, ca motiunea democratilor "Guvernul Tariceanu trebuie sa plece" nu are sanse sa treaca. Geoana a spus ca demersul PD nu este util pentru ca se refera mai mult la rezultatul referendumului si nu la chestiuni concrete.

"Nu este o motiune utila pentru ca se refera la referendumul din 19 mai. Nu are cum sa treaca in Parlament. O motiune de cenzura se refera la activitatea unui guvern. Motiunea celor de la PD perpetueaza prezenta Guvernului Tariceanu, ceea ce nu cred ca este cazul', a spus Geoana.

Social-democratul a explicat ca motiunea PD perpetueaza prezenta actualului guvern pana in sesiunea parlamentara viitoare, pentru ca exista doar o motiune pe sesiune. Potrivit Constitutiei, senatorii si deputatii care au initiat deja o motiune de cenzura care a fost respinsa nu mai pot initia inca o motiune in aceeasi sesiune parlamentara.

Liderul PSD a adaugat ca partidul sau "nu va intra intr-o logica a alegerilor anticipate, desi s-a discutat mult pe aceasta tema. In opinia sa, presedintele Basescu si premierul Tariceanu trebuie sa se preocupe de stabilitatea situatiei politice: "PSD nu va intra intr-o logica de alegeri anticipate. Romania are nevoie de stabilitate', a mai spus Geoana.