Autoritatile americane au anuntat, sambata, ca au anihilat o celula terorista care intentiona sa atunce in aer Aeroportul International J.F. Kennedy din New York.

Trei dintre membrii celulei, toti musulmani, au fost arestati, iar un al patrulea este dat in urmarire in Trinidad. Una dintre persoanele retinute este un fost membru al Parlamentului din republica Guyana, relateaza Associated Press.

Autoritatile federale au anuntat ca, daca cei patru ar fi reusit sa-si duca la implinire planurile, ei ar fi provocat o “devastare de neinchipuit”.

Specialisti citati de agentia mentionata afirma ca un astfel de atac ar fi constituit o lovitura grea pentru intreaga economie Americana, dar nu s-ar fi soldat cu multe pierderi de vieti omenesti, cum probabil ar fi planuit teroristii.

Potrivit actului acuzarii intocmit impotriva celor patru, unul dintre autorii complotului ar fi zis ca atacul la JFK ar fi “produs mai multe distrugeri decat atacurile din 11 septembrie”.

Actul acuzarii arata ca acestia intentionau sa arunce in aer aeroportul, sa ucida mii de oameni si sa distruga partial cartierul new-yorkez Queens, pe sub care trece o conducta de carburanti pe care ei planuiau, de asemenea, sa o distruga.