Vicepresedintele PSD Victor Ponta a cerut PD, duminica, sa-si foloseasca influenta in cadrul Partidului Popular European pentru a impiedica activarea clauzei de salvgardare, afirmand ca riscul activarii este o “chestiune foarte serioasa”.

Intr-o conferinta de presa, Ponta a sugerat ca responsabilitatea in acest sens ar reveni fostului ministru al Justitiei Monica Macovei si actualului ministru Tudor Chiuariu, acesta din urma facand, potrivit reprezentantului PSD, “mult mai multe greseli” ca predecesoarea sa.

El a atras atentia, in aceste conditii, ca “guvernele vin si pleaca. S-ar putea sa plece foarte repede”.

In replica, vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat, la Realitatea TV, ca “posibilitatea de activare a clauzei este minima”.

Anterior, vicepresedintele PD Cezar Preda afirmase intr-o alta conferinta de presa, duminica dimineata, ca membrii partidului sau, care mai vorbesc despre negocieri cu social-democratii in vederea motiunii de cenzura pregatita de PD, “risca sa fie dati deoparte”.

Sef la comisia SIE

Cezar Preda a anuntat, totodata, ca de saptamana viitoare el va prelua conducerea comisiei parlamentare pentru controlul SIE, conform unei decizii a PD. El a dezmintit totodata ca speculatiile ca s-ar numara printre cei propusi pentru sefia SIE: “sunt un politician si am intrat in politica nu ca sa ma duc director la un serviciu de informatii”.