Fondul american de investitii Tiger Global Management a achizitionat, in ultima luna, participatii la principalii doi jucatori de pe piata recrutarilor on-line din Romania - ejobs.ro si bestjobs.ro. Americanii au cumparat pachete minoritare de actiuni la companiile care administreaza aceste site-uri.

Fondul a platit 10 milioane de euro pentru cele doua investitii. Acesta a ajuns asadar sa controleze - desi dintr-o pozitie minoritara - cele mai mari doua companii de recrutare din Romania, ale caror performante financiare ii rivalizeaza serios pe „greii” din recrutarea clasica.

Potrivit unor surse citate de presa de business, Liviu Dumitrascu si Daniel Tatar, creatorii eJobs, au vandut la sfarsitul saptamanii trecute 30a din companie pentru 4,2 milioane de euro fondului Tiger Global Management. Tranzactia nu a fost deocamdata confirmata de fondatorii eJobs.

Neogen, achizitionat primul

Acelasi fond american de investitii a cumparat, in cadrul unei tranzactii incheiate pe 7 mai, dar facuta publica abia marti, o participatie si la grupul Neogen, principalul rival pe piata recrutarii on-line. La tranzactie a mai participat si fondul olandez de investitii Wouwer.

„Suma investita si procentul obtinut de cele doua fonduri nu sunt facute publice, putem totusi mentiona ca sumele vehiculate in presa sunt exagerate (un cotidian de business a estimat ca tranzactia s-ar fi ridicat la 6 milioane de euro - n.r.)”, a declarat Calin Fusu, directorul general al grupului Neogen.

Tranzactiile nu pot fi amendate de Consiliul Concurentei, pentru ca nu este vorba despre detinere majoritara.

Integral in EvZ