"Ministerul Afacerilor Externe considera regretabil faptul ca raportorul estimeaza ca „in Romania au existat inchisori secrete”.

Actualul raport, ca si precedentul raport, din 2006, nu aduce nicio proba care sa confirme aceste alegatii, cu exceptia unor 'surse', nenominalizate, a caror credibilitate nu poate fi estimata", se arata intr-un comunicat de presa al MAE.

Aceeasi pozitia a fost adoptata si de MApN, care precizeaza printr-un comunicat de presa ca la Baza Aeriana Mihail Kogalniceanu nu a existat niciodata vreun centru de detentie, roman sau strain, iar directia de Informatii Militare (DIM) - J2, inclusiv conducerea sa, nu a fost implicata in operatiuni legate de transferurile sau transporturile aeriene americane.

La randul sau, fostul ministru al Apararii, Ioan Mircea Pascu, sustine ca nu a incheiat nici un acord cu americanii privind o asemenea tema.

"Astept ca acest Raport sa fie facut public, ca sa pot cere domnului respectiv fie sa aduca dovezi in privinta “acuzatiilor” sale (nu formule de genul “surse care nu au vrut sa isi decline identitatea”, sau “confidentiale”, ori “multi au declarat”, ci dovezi concrete, materiale, serioase), fie sa isi ceara scuze public celor

“incriminati”!", se arata intr-un comunicat emis de Ioan Mircea Pascu.

Pascu a declarat ca astepta sa fie facut public raportul lui Marty pentru a putea cere dovezi clare.

"Astept ca acest Raport sa fie facut public, ca sa pot cere domnului respectiv fie sa aduca dovezi in privinta “acuzatiilor” sale (nu formule de genul “surse care nu au vrut sa isi decline identitatea”, sau “confidentiale”, ori “multi au declarat”, ci dovezi concrete, materiale, serioase), fie sa isi ceara scuze public celor 'incriminati!' ".