Au castigat licitatiile pentru ca au venit cu cele mai bune solutii de reabilitare a soselei Colentina si s-au angajat sa termine lucrarile in maximul un an. Un control a primariei Sectorului 2 arata ca termenele lucrarilor nu sunt respectate si mai mult, companiile platite sa refaca soseaua dau cu stangul in dreptul stricand ceea ce era deja reparat sau blocand alte lucrari. Este vorba de : Luxten, Iamsat, Aqua Tot si Distrigaz.

Companiile care au castigat licitatia pentru reabilitarea Soselei Colentina vor fi amendate cu pana la 100.000 lei pentru intarzierile in graficul de derulare a lucrarilor. Decizia primarului sectorului 2, Neculai Ontanu, de a amenda firmele implicate in reabilitarea a Soselei Colentina se bazeaza pe rezultatele controalelor efectuate primarie, informeaza NewsIn.

Astfel, Luxten va fi amendata pentru intarzierile fata de graficul de executie si pentru blocarea frontului de lucru pentru reabilitarea trotuarului. Compania s-a angajat sa execute lucrari de spargere a trotuarelor stanga-dreapta pentru montarea cablurilor de iluminat public pe primul tronson.

Tot pentru primul tronson, compania Iamsat va fi amendata din cauza ca nu a evacuat pamantul rezultat din sapaturile pentru amplasarea stalpilor liniei de conbtact a Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), ceea ce duce la blocarea frontului de lucru la reabilitarea trotuarelor.

De asemenea, Iamsat va fi sanctionata si pentru intarzierile constatate in graficul de executie a lucrarilor de montare a cablurilor retelei RATB.

Distrigaz Sud, care executa, in carosabil si pe trotuare, lucrari pentru reabilitarea retelelor de distributie a gazului va fi amendata pentru distrugerea stratului de binder deja turnat. Sanctiuni va primi si compania Aqua Tot, care lucreaza pe acelasi tronson.

Pietonii fara acces la statiile RATB

Pe cel de-al doilea tronson, reprezentantii primariei de sector au constatat ca in dreptul trecerilor de pietoni semnalate rutier nu sunt amplasate pasarele pietonale prevazute cu balustrade, care sa asigure traversarea de catre pietoni a zonei liniilor de tramvai RATB, aflate in proces de reabilitare.

Cele mai multe probleme sesizate le prezinta cel de-al treilea tronson al Soselei Colentina, unde s-a constatat lipsa unui plan de organizare de santier care sa prevada amplasarea baracamentelor si grupurilor sanitare ecologice, astfel incat sa nu fie afectate fronturile de lucru.

In plus, traficul este afectat de faptul ca nu sunt realizate racordarile la tramele strazilor laterale cu trama Soselei Colentina.

O alta problema o constituie nesiguranta circulatiei pietonilor, in conditiile in care trama trotuarelor a fost dislocata. Pe acelasi tronson, societatea Aqua Tot va fi sanctionata pentru spargerea tramei Soselei Colentina, nou reabilitata, in zona complexului comercial Europa.

Pana in decembrie, Colentina trebuie reabilitata

Lucrarile de reabilitare a Soselei Colentina au fost planificate sa fie realizate pe durata unui an, incepand cu data de 1 decembrie 2006, stabilindu-se impartirea obiectivului de investitii in trei tronsoane cu diferite termene de executie.

Astfel, primul tronson, cu lungimea de aproximativ 1,5 km, cuprins intre rotonda Pietii Obor si intersectia cu Bulevardul Doamna Ghica, este planificat a se executa in perioada 1 ianuarie 2007 - 31 iulie 2007.

Tronsonul al doilea, cu lungimea de aproximativ 1,2 km, a fost planificat pentru perioada 1 iunie - 30 noiembrie, delimitat de intersectia cu Bulevardul Doamna Ghica pana la intersectia cu Soseaua Fundeni.

Executia celui de-al treilea tronson, cu lungimea de aproximativ 2,5 Km, delimitat de intersectia Soseaua Fundeni pana la limita administrativa cu Judetul Ilfov, este planificata in perioada 1 decembrie 2006 - 31 iulie 2007.