Traian Basescu l-a propus, ieri, pe publicistul Catalin Avramescu pentru Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune. Tot ieri, PD l-a desemnat pe analistul politic Alexandru Lazescu pentru locul rezervat partidului in conducerea TVR.

In urma cu doi ani, la precedentul Consiliu de Administratie al TVR, Traian Basescu s-a abtinut sa faca o propunere. Valeriu Turcan, purtator de cuvant al Administratiei Prezidentiale, explica decizia presedintelui.

„Optiune pentru un reprezentant al societatii civile”

„In 2005, presedintele Traian Basescu a dorit sa dea un semnal privind necesitatea protejarii serviciului public de televiziune de influenta politicului.

Din pacate, acest semnal nu a fost apreciat la valoarea lui de catre politicieni, care, dimpotriva, au blocat noua lege a SRTV, ca initiativa de depolitizare a televiziunii publice. Mai mult, exista semnale ca multi politicieni isi doresc sa se foloseasca de TVR in scopuri politice, desi pentru unii depolitizarea a fost o promisiune din campania electorala”, a declarat Turcan.

„Optiunea presedintelui a fost pentru un reprezentant al societatii civile, propus tocmai pentru a asigura respectarea interesului public in activitatea TVR, mai exact pentru a veghea la corecta cheltuire a banului public, la asigurarea independentei editoriale si la protejarea TVR de incercarile politicienilor de a-si subordona serviciul public de televiziune”, a explicat el.

Catalin Avramescu a scris pana in luna aprilie in „Cotidianul”. Intrebat la vremea respectiva de cauza intreruperii colaborarii cu ziarul, Avramescu a declarat: „Pentru ca articolele mele sunt populare si denunta coruptia si bataia de joc la care regimul Tariceanu supune tara. Probabil pentru ca am dat in Tariceanu”.

integral in EvZ