Dalai Lama a vizitat miecuri gradina zoologica fondata de regretatul “Vanator de Crocodili”, Steve Irwin, iar cu aceasta ocazie a multumit familiei lui Steve pentru daruirea si ajutorul de care a dat dovada in ceea ce priveste salvarea naturii, informeaza examiner.com.

Tinand cu delicatete in maini un piton birman si mangind un neastamparat pui de koala, conducatorul spiritual al tuturor budistilor din lume a vizitat Australia Zoo si a mers la arena “Crocoseum” pentru a adresa cateva cuvinte multimii prezente.

La sfarsitul vizitei lui Dalai Lama ope scena au urcat Terri Irwin, vaduva lui Steve, si copii acesteia Bindi si Bob.

Ultimul eveniment care s-a desfasurat pe aceasta scena a fost ceremonia in memoria lui Steve Irwin, care a avut loc in urma cu noua luni.

Pe parcursul discursului sau, care a durat in jur de 30 de minute, Dalai Lama a criticaty orgasnizatiile care “au ramas indiferente” in ceea ce priveste drepturile animelelor. De asemenea, conducatorul budistilor a vorbit despre beneficiile pe care mancarea vegetariana le aduce organismului.

Dalai Lama a mai spus ca, atunci cand locuia in Tibet, obisnuia sa cumpere animale de la abatoare pentru ca sa le salveze viata.