Printul William a declarat ca doreste ca spectacolul care va avea loc in memoria mamei sale, printesa Diana, sa aminteasca tuturor toate “lucrurile extraordinare” pe care le-a facut mama sa, informeaza bbc.com.

Harry a vorbit despre cat de emotionati sunt el si fratele sau in asteptarea concertului de pe 1 iulie. Cei doi au declarat ca Diana le lipseste foarte mult, ca nu trece o zi fara sa se gandeasca si sa-si aminteasca de ea. Evenimentul organizat de cei doi printi pe stadionul Wembley, marcheaza implinirea a 10 ani de la moartea printesei.

Printre cantaretii invitati sa cante la aceasta comemorare se numara Sir Tom Jones, rapperul P Diddy, Sir Elton John si trupa Supertramp, una din preferatele Dianei.

Printul William si fratele sau au declarat ca doresc ca acest eveniment sa fie mai mult o sarbatorire a vietii mamei lor, decat o slujba de comemorare.

“Dorim sa fie ceva care sa readuca spirtul ei - bucuria de a trai si lucrurile pentru care a luptat mereu.” William a mai spus ca a simtit ca un concert la care sa participe cativa dintre artistii preferati ai mamei sale este cea mai potrivita modalitate pentru ca oamenii sa isi aduca aminte de ea dupa 10 ani.

“De multe ori o vedeam dansand pe muzica ei preferata. Muzica reprezenta pentru ea o modalitate de relaxare si iubea mult cativa artisti.”

Printul a mai declarat ca motivul principal pentru care s-au hotarat sa organizeze acest concert a fost constituit de dorinta ca oamenii sa isi aduca aminte de latura pozitiva a mamei lor si sa ignore toate criticile aduse la adresa ei.

“Am dorit ca in acest an sa organizam un eveniment prin care sa le amintim oamenilor toate lucrurile bune pe care le-a facut mama. Dupa 10 ani sunt persoane care o judeca gresit si par ca au uitat - sau au uitat deja - toate lucrurile minunate pe care le-a facut si ce persoana extraordinara era.

Tot ceea ce a facut, a facut pentru ca a crezut ca este bine si pentru ca a simtit ca asa trebuie sa procedeze.”, a declarat William.

“Nu a trecut peste gandurile sale, a facut ceea ce a crezut ca este cel mai bine si a facut totul din suflet. Nu avem nicio indoiala in ceea ce priveste faptul ca noi eram cele mai importante persoane din viata sa, iar dupa noi urmau ceilalti oameni pe care a incercat din rasputeri sa ii ajute. Mamei doar i-a placut sa aiba grija de oameni si sa ii ajute.”