Un detinut de la penitenciarul Jilava a evadat de la Palatul de Justitie, vineri, unde fusese adus la munca. La patru ore dupa evadare, puscariasul a fost prins. Detinutul lucra o zi pe saptamana la curatenie, in baza unui contract incheiat intre Administratia Penitenciarelor si Palatul de Justitie.

Imediat dupa disparitia acestuia,au fost alertate organele de Politie din Bucuresti. De asemenea ANP a constituit 11 echipe de cautare, cu un efectiv de 24 oameni.

In jurul orei 13.30 detinutul a fost prins de Politie in zona cartierului Ferentari din capitala, fiind transportat si reincarcerat la Penitenciarul Jilava.

Intr-un comunicat al Ministerului Justitiei se arata ca s-a cerut Administratiei Nationale a Penitenciarelor declansarea unei anchete interne pentru a se stabili o eventuala culpa a supraveghetorului.

Barbatul se numeste Costel Culea si era inchis la penitenciarul Jilava in regim semi-deschis pentru infractiunea de furt.

Detinutul are 1,62 metri inaltime, ochi caprui si tatuaje pe piept si bratul stang, a precizat comisarul Cristian Ciocan.