Deputatul PD, Daniel Buda, a cerut demisia ministrului de Externe, Adrian Cioroianu, „ca urmare a prestatiei mai mult decat lamentabile a acestuia la intalnirea oficiala de la Washington cu Secretarul de Stat american, Condoleezza Rice”, se arata intr-un comunicat remis HotNews.

"Pe langa faptul ca nu stapaneste regulile conduitei diplomatice - nu este in stare sa poarte o discutie in limba engleza si sa foloseasca limbajul diplomatic, ministrul Cioroianu a dovedit ca nu stapaneste nici regulile bunului simt, intrerupand alocutiunea Secretarului de stat american", a declarat Daniel Buda.

Presa romana l-a criticat joi pe ministrul de Externe pentru evolutia la intalnirea cu secretarul de stat american. Ulterior, intr-un comunicat al MAE se preciza ca presa a prezentat inexact si tendentioas dialogul Cioroianu-Rice.

"MAE considera regretabila prezentarea de o maniera inexacta si tendentioasa a intrevederii dintre cei doi inalti oficiali, in conditiile in care reuniunea a evidentiat un dialog cald, contructiv si prietenesc".