Cadbury Scheweppes, cel mai mare producator de dulciuri la nivel mondial, a anuntat vineri ca va pleda vinovat la acuzatiile de vanzare de ciocolata nesigura alimentar, acuzatii ce au fost formulate de un consiliu local din Marea Britanie, informeaza Newsin.

Compania a intrat recent si pe piata din Romania prin achizitia companiei Kandia-Excelent contra sumei de aproximativ 100 de milioane de dolari.

"Cadbury a precizat ca va pleda vinovat la acuzatiile consiliului orasului Birmingham privind contaminarea anumitor produse in anul 2006", a precizat grupul intr-un comunicat de presa preluat de Newsin.

Plangerea realizata de consiliul local se concentreaza in special pe omisiunea Cadbury de a informa autoritatile competente atunci cand a descoperit un potential focar de salmonella intr-una din fabricile sale.

In data de 8 iunie, Cadbury Scheweppes a intrat pe piata din Romania prin achizitionarea prin intermediul Bursei Bucuresti a unui pachet de 93.3% din actiunile grupului Kandia-Excelent contra sumei de 326 de milioane de lei.