Meterologii avertizeaza ca toata saptamana temperaturile vor fi deosebit de ridicate. Marti temperatura va depasi 35 de grade, iar joi si vineri se vor inregistra peste 36-37 grade, in sudul tarii, potrivit INMH. Valorile sunt cu 8-10 grade mai mari fata de temperaturile normale pentru aceasta perioada.

In Bucuresti, temperaturile tind sa atinga recordul de caldura pentru luna iulie, record ce s-a inregistrat la Filaret pe 20 iunie 1918 si a fost de 40,3 grade. In tara recordul a fost atins la Oravita, pe 29 iunie 1938, inregistrandu-se atunci 40 de grade.

Presiunea atmosferica se mentine pentru urmatoarele ore tot la 750 de mm/Hg/

De canicula au parte si vecinii bulgari, care au fost avertizati ca saptamana aceasta temperaturile se vor mentine in jurul a 40 de grade.

De altfel, in Bulgaria, vremea a trecut de la o extrema la alta, dupa ploile torentiale de acum doua saptamani instalandu-se acum un val de caldura mult peste media acestei perioade a anului. Potrivit Academiei Bulgare de Stiinte, citata de Sofia Echo, este de asteptat ca temperaturile sa se mentina in jurul a 40 de grade Celsius si pe parcursul acestei saptamani.

Pe de alta parte, Novinite.com precizeaza ca pe litoralul bulgar apa se va mentine rece si ca nu va depasi 20 de grade Celsius inainte de sfarsitul lunii.