Administratia Nationala de Meteorologie a transmis, marti, o atentionare cod galben catre prefecturile din 22 de judete ale tarii, fenomenele vizate fiind canicula si disconfort termic.

Potrivit atentionarii, in intervalul joi, 21 iunie, duminica, 24 iunie, in cursul dupa-amiezelor vremea va fi caniculara in sudul Crisanei, Banat, Oltenia, Muntenia, jumatatea sudica a Moldovei si, local, in Dobrogea, unde valorile temperaturii aerului vor atinge si depasi frecvent 35 de grade pana la 37 ... 38 de grade.

"In acelasi interval de timp, indicele temperatura - umezeala se va situa in jurul pragului critic de 80 in cea mai mare parte a tarii, exceptand regiunile nordice. Starea de disconfort termic se va mentine si in cursul noptilor cand temperatura aerului nu va cobora sub 20 de grade, cu deosebire in sudul teritoriului", se arata in atentionarea INMH.

In atentionare se precizeaza ca valul de caldura s-ar putea mentine si la inceputul saptamanii urmatoare.

Avertizarile meteorologice cod galben indica fenomene ca averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate, racirea vremii, care sunt obisnuite pentru zone respectiva, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati.