Productia Alpha Dog, in regia lui Nick Cassavetes a aparut in premiera in Romania pe data de 15 iunie la Hollywood Multiplex- Bucuresti Mall si la Movieplex - Plaza Romania, potrivit unui comunicat transmis de New Films Romania.

Filmul este o drama si o poveste tragica despre efectele drogurilor in San Bernadino Valley, Alpha Dog fiind o poveste inspirata dintr-un caz real. In trei zile fatale, vietile unor pusti se transforma intr-un adevarat cosmar care ii va urmari tot restul vietii.

Johnny Truelove (Emile Hirsch) un traficant de droguri, de numai 20 de ani isi desfasoara activitatea din casa sa, unde nimic nu-l poate atinge. Johnny este un personaj fara scrupule care l-a transformat pe prietenul lui Elvis Schmidt (Shawn Hatosy) in sclav, pentru ca acesta avea o datorie fata de el.

Dar cu toate acestea, duritatea lui Johnny este doar o fatada, dar nu si in fata asociatului sau, Jake Mazursky (Ben Foster).

Jake este un pusti dur, dar cand o afacere iese prost, intre el si Johnny apar tensiuni. Situatia scapa de sub control si ca un ultim act de disperare, Johnny il rapeste pe Zack Mazursky (Anton Yelchin), fratele vitreg al lui Jake.

Johnny il lasa pe Zack in grija lui Frankie (Justin Timberlake), dar spre surprinderea lor acesta este chiar fericit ca a scapat de supravegherea mamei lui si ca poate sta in sfarsit cu “baietii mari”.

Lasandu-l pe Zack cu niste prieteni, Frankie se duce si se intalneste cu Johnny. Acesta realizeaza ca a facut o mare greseala, dar nu stie cum sa scape din situatia iscata. Speriat ca ar ajunge la inchisoare decide intr-un final, spre usurarea lui Frankie, sa-l duca acasa pe Zack.

Intre timp parintii lui Zack sunt disperati. Jake il banuieste pe Johnny, dar cand reuseste sa-l gaseasca isi iese din fire si il ameninta.

Disperat, Johnny ii roaga pe prietenii tatalui sau sa-i dea niste sfaturi in legatura cu situatia iscata. Acestia ii spun ca lucrurile sunt deja foarte complicate, iar Johnny intra in panica. Intre timp, Zack se distreaza cu noi sai prieteni.

Petrecerea e pe sfarsite, Frankie il asteapta pe Johnny sa vina sa-l ia pe Zack, dar spre surprindrea lui vine Elvis Scmidt. Frankie isi da seama ca Johnny l-a trimis pe Elvis, nu pentru al duce pe Zack acasa, ci pentru a scapa de el definitiv si pentru totdeauna.

Sonny (Bruce Willis), tatal lui Johnny, afla intr-un final ce se petrece si il convinge pe acesta sa-l duca pe Zack acasa, promitandu-i ca il ajuta sa rezolve problema legal. Dar din pacate au ajuns prea tarziu. Scmidt impreuna cu un Frankie sovaitor, l-au ucis pe Zack.

Cand cadavrul lui Zack este gasit, una dintre fetele de la petrecere ii vede poza in ziar. Dandu-si seama ce s-a intamplat se duce direct la politie. Nu dureaza mult si politia ii descopera pe complicii lui Johnny. Pe de cealalta parte Johnny reuseste sa scape cu ajutorul tatalui sau.

Elvis Scmidt si toti ceilalti complici sunt condamnati. Johnny Truelove nu a fost inca judecat pentru faptele sale.

Despre actori

Emile Hirsch (Johnny Truelove)

O tanara speranta, cu o infatisare placuta si cu un talent innascut, acesta este Emile Hirsch. Inca de la inceputurile lui la Hollywood, a jucat in numeroase filme importante, iar pentru interpretarile sale a primit laude atat din partea criticilor cat si din partea colegilor.

De curand Hirsch a jucat in drama “Lords of Dogtown” alaturi de Heath Ledger si in comedia romantica “The Girl Next Door”. L-am putut vedea si in “Imaginary Heroes”, alaturi de Sigourney Weaver si Jeff Daniels.

Emile Hirsch a avut parte de critici exceptionale pentru rolul sau din “The Mudge Boy” , produs de Stanley Tucci. A mai jucat in : “The Emperor’s Club” alaturi de Kevin Kline, “ The Dangerous Lives of Altar Boys”, film produs de Jodie Foster in care i-a avut ca parteneri pe Vincent D’Onofrio si Kieran Culkin.

In prezent lucreaza impreuna cu Kevin Bacon, Julie Delpy, Brendan Fraser si Sarah Michelle Gelar la “The Air I Breathe”.

Ben Foster (Jake Mazursky)

La cei 20 de ani ai sai, Ben Foster si-a facut deja un nume in industria cinematografiei, prin rolurile sale in diverse productii, alaturi de regizori si actori respectati.

De curand l-am putut vedea in rolul lui Angel in blockbuster-ul “X-Men: Te Last Stand” alaturi de Hugh Jackman, Halle Berry, Ian McKellen, Famke Janssen si Anna Paquin si in thriller-ul “Hostage” in rolul lui Mars Krupcheck avandu-l ca partener pe Bruce Willis.

In curand il vom putea vedea in: “3:10 to Yuma” alaturi de Russel Crowe si Christian Bale si in horror-ul lui David Slade “30 Days of Night” avandu-l ca partener pe Josh Hartnett.

Justin Timberlake (Frankie Ballenbacher)

Justin Timberlake, de doua ori castigator al Premiului Grammy, pentru performantele sale ca muzician a inceput si o cariera in cinematografie, unde este foarte bine primit atat de public cat si de critici, pana in momentul de fata a jucat deja in 5 filme pentru marele ecran.

A interpretat rolul unui juranlist in filmul lui David J. Burke “Edison”unde a avut ca parteneri numai actori cunoscuti si apreciati precum Kevin Spacey si Morgan Freeman. In “Alpha Dog” il putem vedea intr-un rol mai dur, acela de traficant de droguri.

Il vom vedea in curand in filme precum “Black Snake Moan” si in filmul lui Richard Kelly “Southland Tales”.

Anton Yelchin (Zack Mazursky)

Si-a inceput cariera cinematografica in filmul “A Man Is Mostly Water” si de atunci a jucat in filme precum “Hearts in Atlantis” alaturi de marele actor Anthony Hopkins, pentru acest rol a castigat premiul “Young Artist “la categoria ceea mai buna interpretare; “Delivering Milo” alaturi de Albert Finney si Bridget Fonda; “15 Minutes”

alaturi de Robert De Niro si Ed Burns; “A Time for Dancing” alaturi de Peter Coyote si “Along Came a Spider” alaturi de Morgan Freeman.

In curand il vom vedea in “Fierce People” alaturi de Diane Lane, Donald Sutherland si in “Charlie Bartlett” alaturi de Hope Davis si Robert Downey jr.

Bruce Willis (Sonny Truelove)

Bruce Willis a demonstrat in intreaga sa cariera un talent incredibil in diferite roluri precum cel din filmul lui Tarantino “Pulp Fiction” , “Nobody’s Fool” in regia lui Robert Benton, un calator in timp in filmul lui Terry Gilliam “Twelve Monkeys”, un psiholog in “The Sixth Sense” in regia lui M.

Night Shyamalan, rol pentru care a castigat premiul “People’s Choice” si bineinteles rolul detectivului John McClane din trilogia “Die Hard”.

De curand l-am putut vedea in filme precum : “Hostage”, “Sin City”, “16 Blocks”, “Lucky Number Slevin”, “Over The Hedge” si “Perfect Strangers”, iar in acest an il vom vedea in “Die Hard 4”.

Sharon Stone (Olivia Mazursky)

Primul sau rol a fost in filmul “Irreconcilable Differences” alaturi de Ryan O’Neal.

Apoi au urmat roluri in diferite filme precum: “Intersection” in regia lui Mark Rydell, unde l-a avut ca partener pe Richard Gere, “Sliver” un thriller in regia lui Phillip Noyce avandu-i ca parteneri pe William Baldwin si Tom Berenger, “The Quick and The Dead” in regia lui Sam Raimi, alaturi de Gene Hackman si blockbuster-ul “The Specialist”, un

thriller in care l-a avut ca partener pe Sylvester Stallone. A primit o nominalizare la premiile Oscar si a castigat premiul “Golden Globe” pentru rolul din filmul lui Martin Scorsese “Casino”.