Membrii noului guvern francez au fost sfatuiti sa renunte complet la utilizarea dispozitivelor BlackBerry din pricina temerilor ca Statele Unite ar putea intra in posesia unor informatii cu caracter secret, informeaza Financial Times.

Una din institutiile franceze care se ocupa de problemele ce tin de securitatea nationala a interzis utilizarea acestor dispozitive de catre persoanele din biroul presedinteleui sau prim-ministrului francez, motivul invocat fiind “riscul real al interceptarilor”.

Un studiu confidential realizat in urma cu doi ani de Alain Julliet, un functionar din cadrul Guvernului francez, a demonstrat ca dispozitivele BlackBerry au o problema serioasa de securitate.

Juliet a aratat ca bancherii americani isi demonstreaza buna credinta in intalnirile pe care le au prin asezarea acestor aparate pe birou si scoarea bateriilor in fata partenerilor de discutii.

BlackBerry a devenit un accesoriu de comunicare extrem de popular in randul bancherilor si jurnalistilor, insa guvernul francez se pare ca adopta o practica intalnita si in mediul privat. Compania franceza Total, ce activeaza in domeniul energetic, nu a permis niciodata angajatilor sa utilizeze astfel de dispozitive mobile, din ratiuni ce tin de securitatea datelor.

Cotidianul Le Monde a publicat marti, in premiera, aceasta informatie, titrand ca oficialii guvernamentali se tem ca Agentia Americana pentru Securitate le-ar putea intercepta mesajele, intrucat acestea trec prin servere aflate pe teritoriul Marii Britanii si al Staleor Unite ale Americii.