Ministerul Justitiei solicita in mod public Agentiei Reuters rectificarea stirii referitoare la lupta impotriva coruptiei din tara noastra, se arata intr-un comunicat remis HotNews. In comentariul publicat vineri de Reuters se arata ca lipsa rezultatelor in lupta impotriva coruptiei si a crimei organizate din Romania si Bulgaria ingrijoreaza oficialii de la Bruxelles.

Pentru Romania erau date ca exemple negative activitatea ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, stagnarea dosarului lui Adrian Nastase si limitarea atributiilor Agentiei de Integritate.

Va prezentam integral comunicatul Ministerului Justitiei:

"Referitor la stirea publicata astazi, 22 iunie 2007, pe fluxul Agentiei REUTERS semnata de Justyna Pawlak, Ministerul Justitiei considera ca stirea se bazeaza pe informatii eronate si face urmatoarele precizari:

  • Informatia potrivit careia “lupta anticoruptie a intrat in marsarier” este neadevarata. Numai in ultimele saptamani un fost prim-ministru, un ministru in functie si un fost presedinte al Romaniei au fost pusi sub acuzare sau trimisi in judecata.

  • Informatia conform careia “Romania nu a infiintat inca o agentie eficienta de monitorizare a averii politicienilor” este falsa. Legea 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate a fost adoptata in Senat pe data de 9 mai 2007 cu o larga majoritate si a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, nr. 359, pe data de 25 mai 2007.

  • Faptul ca jurnalistul agentiei REUTERS nu a solicitat un punct de vedere oficial din partea Ministerului Justitiei cu privire la informatiile prezentate, denota nerespectarea deontologiei profesionale.

  • Ministerul Justitiei considera ca materialul aduce grave prejudicii de imagine atat institutiei cat si Romaniei.

    In consecinta, Ministerul Justitiei solicita in mod public Agentiei REUTERS rectificarea acestei stiri si prezentarea in mod obiectiv a informatiilor referitoare la lupta impotriva coruptiei. De asemenea, Ministerul Justitiei solicita Agentiei REUTERS prezentarea de scuze publice".