Procurorii romani l-au trimis in judecata pe hackerul din Arad, Victor Faur, acuzat ca a spart serverele NASA in cursul anului 2005-2006, informeaza Cotidianul citand agentia Newsin. Acuzatiile aduse impotriva lui sunt de conspiratie si distrugeri aduse sistemului computerizat al NASA, Departamentul American pentru Energie si Marina Militara.

Victor Faur este acuzat ca in perioada noiembrie 2005 - septembrie 2006 a accesat fara drept sistemele informatice apartinand NASA, US Navy (Marina Americana) si US Department of Energy (Departamentul American al Energiei), utilizand numele si parolele apartinand utilizatorilor autorizati.

Guvernul american banuieste ca Victor Faur este liderul unui grup de hackeri numit WhiteHat Team (Echipa Palariilor Albe), care si-a propus sa sparga computere ale institutiilor publice americane numai pentru ca acestea se spune ca ar fi cele mai sigure din lume.

Dupa ce reusea sa sparga o retea, Faur programa computerele sa functioneze ca un chat room, prin intermediul careia comunica cu ceilalti membri ai retelei.

Faur a fost cercetat in stare de libertate, insa are interdictie de a parasi tara, masura ce expira in data de 8 iulie.

Dosarul a fost trimis spre solutionare la Judecatoria Arad.