In Romania exista aproximativ 146 de companii de specialitate, insa piata este foarte disproportionata. “Estimarile noastre arata ca detinem aproximativ 90% din piata brokerajului de credite din Romania”, spune Anca Bidian (foto), CEO al Gemini Capital Consult.

Compania a intermediat din 2003 pina in prezent credite de 145 de milioane de euro si are un grad de acceptare a dosarelor de aproximativ 80%. Firma opereaza cu 100 de agenti care se prezinta la domiciliul oamenilor pentru a oferi consultanta.

Pentru 2007, Gemini isi propune sa isi dubleze practic portofoliul pina la 230 de milioane de euro credite acordate.

Activitatea propriu-zisa a brokerilor de credit consta in acordarea de consultanta de specialitate. “Nu sintem o firma de vindut credite. Sintem o firma de consultanta.

Facem o analiza a clientului, construim o solutie, asamblam toate documentele necesare si mergem cu ele la banca. Agentii nostri trebuie priviti ca un fel de medici de familie”, spune Bidian.

Gemini a incheiat recent un acord cu fondul de investitii Oresa Ventures, axat pe sprijinirea antreprenorilor. Fondul olandez, care mai are participatii la firme precum Flanco, Medicover, La Fintina sau Savana, isi propune sa investeasca 3 milioane de euro in dezvoltarea Gemini.

Pe parcursul acestui an compania ar urma sa isi dubleze numarul de agenti de la 100 la 200.

Firma de brokeraj are agentii sau birouri in toate orasele cu peste 300.000 de locuitori, cu exceptia Iasiului.

Integral in Cotidianul