La doar cateva zile dupa lansarea oficiala de la Dublin, cantareata irlandeza Sinead O’Connor si-a prezentat, la New York, albumul “Theology”, despre care sustine ca “o va impaca complet” cu fanii sai din Statele Unite.

Albumul - care este o colectie de cantece spirituale - este alcatuit din doua cd-uri: “Dublin Sessions" si "London Sessions", o versiune acustica si una acompaniata de orchestra.

“Theology“ contine opt compozitii originale ale cantaretei irlandeze, plus trei cover-uri dupa piese celebre si o versiune proprie a cantecului "Rivers of Babylon." Sinead O’Connor, 40 de ani, este si unul dintre producatorii albumului.

Primul single de pe noul album este “I Don’t Know Hot to Love Him“, fiind un cover dupa piesa compusa de Andrew Lloyd Weber si Tim Rice pentru opera-cult “Jesus Christ Superstar“. Piesa poate fi ascultata pe pagina de internet MySpace a cantaretei.

La lansarea albumului in metropola americana, Sinead O’Connor a declarat pentru Hotnews ca noul album “exploreaza aspectele religioase ale pacii intr-o lume ravasita de razboi” si ca “Theology” este raspunsul ei la “ceea ce se intampla astazi cu fiecare dintre noi si cum am fost afectati de schimbarile mari de dupa septembrie 2001”.

Sinead O’Connor a parasit lumea muzicala in 2003, dupa ce si-a vandut sau donat toate instrumentele. Cantareata irlandeza a declarat atunci ca se va dedica complet cresterii copiilor sai.

Presa americana de specialitate a apreciat noul album al fostei castigatoare a premiului Grammy (al noualea complet din cariera sa), care spera ca o va reconcilia cu publicul de peste Ocean.

In 1990, cantareata a cerut organizatorilor unui spectacol in New Jersey sa nu difuzeze imnul national american inainte de concertul ei, iar doi ani mai tarziu, in timpul unei transmisiuni in direct a popularului show “Saturday Night Live”, Sinead O’Connor a rupt o fotografie a Papei Ioan Paul al II-lea in semn de protest fata de abuzurile sexuale ale preotilor catolici.

Ca o reactie la gestul sau, fanii americani i-au distrus albumele, concertele sale au fost anulate iar numeroase statii de radio au refuzat sa-i difuzeze piesele.