Presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu si Norica Nicolai i-au atribuit in mod ilegal si abuziv lui Alexandru Sassu puteri sporite fata de cele pe care i le atribuie legea si i le votase parlamentul in sedinta din 28 iunie.

Mai concret, desi Sassu a fost numit doar director general interimar al SRTV, cei doi liberali au redactat un text prin care acesta urmeaza « a asigura si interimatul conducerii Consiliului de administratie », ceea ce nu fusese votat si este ilegal, pentru ca legea nr. 41/1994 privind organizarea si functionarea SRTV nu prevede o astfel de posibilitate.

In felul acesta Sassu capata puteri depline, incalcind legea. El va putea de pilda sa faca reorganizari si restructurari, sa aprobe strategii si bugete, decizii care nu sunt posibile fara aprobarea Consiliului de administratie.

Cum, din cauza blocajului din parlament, Consiliul de administratie al SRTV nu avea un presedinte, ar fi insemnat ca el nu putea practic lua astfel de decizii peste vara, iar Sassu ar fi avut atributii limitate.

Asa prevede legea, dar textul hotaririi o incalca atribuindu-i directorului general interimar si o functie pentru care nu a fost votat, dar care ii permite sa faca practic ce vrea fara a fi fost confirmat de Parlament, deci in mod ilegal.

Dupa votul din Parlament, Sassu a declarat ca nu va face nici o declaratie pina la aparitia hotaririi parlamentului. Comitetul director al SRTV a fost convocat pentru vineri la ora 10.00.

Video:Ce s-a votat la Sedinta comuna din 28.06.2007 (urmariti inregistrarea intre minutele 18:40 si 26:00)