Alerta maxima la Londra, unde politia verifica joi seara un vehicul suspect in zona Fleet Street, centrul orasului. Aceasta este cea de-a treia masina-capcana pe care autoritatile britanice o examineaza in ultimele 20 de ore.

De asemenea, autoritatile britanice au inchis o strada aglomerata din centrul Londrei, din apropiere de Buckingham Palace, unde au descoperit un al doilea vehicul suspect, in care anchetatorii au gasit, spre seara, urme de explozibil, transmite CNN. Vehiculul a fost depistat in zona Park Lane, potrivit purtatorului de cuvant al politiei.

Anterior, politia londoneza a neutralizat o bomba instalata intr-o zona foarte aglomerata din centrul Londrei, relateaza BBC. Reprezentanti ai politiei au afirmat ca, daca nu ar fi fost descoperota la timp, bomba ar fi produs un "carnagiu".

Pirotehnistii au intervenit de urgenta in The Haymarket, la apelul fortelor de ordine, dup ace in zona a fost identificata o masina suspecta si unde parea sa fie instalat un dispozitiv explozibil.

Pe parcursul zilei, autoritatile au oferit mai multe informatii contradictorii prinvind modul de neutralizare a incarcaturii, vorbindu-se fie despre o explozie controlata, fie despre dezamorsare la fata locului.

Circulatia in si in jurul Piccadilly Circus a fost intrerupta, iar garniturile de metrou nu mai pot opri in statia cu acelasi nume. Cel mai probabil, interdictiile vor fi mentinute pe tot parcursul zilei de vineri.

Unitatea antitero a Politiei Metropolitane a constatat ca era vorba, intr-adevar, de o masina capcana, iar bomba a fost dezafectata imediat.

Haymarket si Piccadilly Circus se afla in inima culturala a Londrei, o zona cu numeroase teatre, centre comerciale si de distractie.

Alerta a fost inregistrata la doar doua zile dupa instalarea lui Gordon Brown la conducerea guvernului de la Londra, in locul lui Tony Blair, si cu numai cateva zile inaintea comemorarii a atentatelor teroriste 7 iulie 2005, inregistrate in mai multe puncte ale retelei de transport londoneze.