BRD-Groupe Societe Generale a anuntat, marti, ca operatiunile de factoring au atins valoarea de 700 de milioane de lei, la sfarsitul lunii iunie a acestui an, in crestere cu 157% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Potrivit informatiilor bancii, la finele anului trecut, BRD a realizat din derularea operatiunilor de factoring intern si international o cifra de afaceri de peste 1,12 miliarde lei (328 milioane euro), atingand o cota de piata de peste 42%.

In prima jumatate a acestui an, operatiunile de factoring intern au inregistrat o crestere semnificativa (+174%) fata de iunie 2006, depasind valoarea de 520 milioane lei. De asemenea, operatiunile de factoring de import au cunoscut o crestere de 244% fata de perioada similara a anului anterior.

Potrivit informatiilor institutiei bancare, numarul clientilor care deruleaza servicii de factoring la BRD-Groupe Societe Generale a ajuns in prezent la 450, numar corespunzator unui portofoliu de peste 1000 de debitori.

BRD - Groupe Societe Generale a initiat operatiunile de factoring in Romania in anul 1993. Pachetul de servicii de factoring oferit de BRD-Groupe Societe Generale (finantare, administrare de creante, colectare, acoperirea riscului de neplata) acopera atat piata interna cat sip e cea internationala (export si import).

Pentru acest an, banca isi propune consolidarea pozitiei de lider in domeniul operatiunilor de factoring.

BRD - Groupe Societe Generale este a doua banca din Romania, cu active ce depasesc 8,7 miliarde euro. Banca are peste 2,2 milioane clienti si opereaza o retea de peste 600 de unitati. BRD are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB (aproximativ 6,1 miliarde euro).