Artistul Nicolae Voiculet, a participat, de curand, la un concert de binefacere, care s-a desfasurat in capitala culturala europeana Sibiu. Evenimentul a fost inititat, de Baroana Emma Nicholson de Winterbourne si Guvernul Romaniei, desfasuradu-se sub egida Grupului la Nivel Inalt, pentru copii Romaniei.

Scopul spectacolului a fost de a valorifica si de a sustine dezvoltarea emotionala a tuturor copiilor si tinerilor.

Nicolae Voiculet a contribuit la acest eveniment, sustinand prin sunet, nevoia de iubire a copiilor defavorizati. Vibratia naiului lui Nicolae Voiculet, a intarit sperantele celor prezenti, fata de care soarta n-a fost atat de ingaduitoare. Datorita spiritului sau evoluat, artistul e un aliat al ideii de frumos, fiinteaza prin sunete care nasc fiinte.

Impresionat de puterea si de candoarea copiilor, artistul a tinut sa -si exprime emotia si prin cuvant. “Copii, declara Nicolae, sunt fapturi nevinovate cu sufletele in lumina, ei au nevoie de ajutor si de sustinerea noastra. Numai prin iubire, ii putem vindeca.

Voi incepe o campanie in acest sens, iar de fiecare data cand voi mai fi invitat la astfel de evenimente, voi raspunde afirmativ si neconditionat. Acesti copii defavorizati, se vor a fi iubiti si ocrotiti, mediul in care ei traiesc si respira le cenzureaza evolutia.

Ignoranta dezumanizeaza omul, prin urmare, impreuna trebuie sa creeam un front comun, pentru a-i sprijini si pentru a-i integra intr- un mediu favorabil dezvoltarii lor emotionale. Sufletul, e darul cel mai de pret, el trebuie hranit si ocrotit prin iubire.

Am vazut copii cu deficiente locomotori, copii cu probleme de limbaj, de auz, insa in ciuda handicapului lor, aveau pastrata nealterata puritatea sufletului, a declarat Nicolae Voiculet.

“Am nevoie de zambetul lor, ii voi inalta si le voi aduce speranta prin sunetul divin al naiului meu. Respir prin bucuria de pe chipurile lor, aceasta mi-e menirea, de a darui. In acest fel un artist se declara implinit, atunci cand renunta la propria fiinta si se identifica in suferinta aproapelui”, a adaugat artistul.

Nicolae Voiculet e un artist simtitor, el traieste pentru a-si sluji sunetul si pentru a fi un aliat al celor in nevoie.