In Romania exista, conform spuselor dlui. Varujan Vosganian, aproximativ 20.000 de persoane care au un salariu de peste 75 de milioane de lei lunar, suma care reprezenta limita aplicarii CAS.

Pentru a acoperi haul din buget obtinut in urma noii legi a pensiilor, dl. Vosganian a identificat aceasta categorie de angajati a caror munca sa fie impozitata suplimentar si a eliminat limita de 75 de milioane.

Dar cine sunt acesti 20.000 de angajati? In marea lor majoritate sunt manageri si profesionisti de inalta calificare ce imping firmele la care lucreaza, si economia in general, catre venituri mai mari si catre mai multa competitivitate. Isi inteleg responsabilitatile si lucreaza mult peste medie.

Lucreaza in firme care au decis sa respecte legea si sa declare la fisc - spre deosebire de jucatori de fotbal finantati de lideri politici - toate veniturile obtinute, sa plateasca taxele conform legii. Multi dintre ei au posibilitatea de a lucra in afara tarii, multi s-au intors in Romania dupa ce au acumulat experienta in occident.

Articol integral.