Ayman al-Zawahiri, numarul doi in gruparea terorista Al-Qaida, a facut apel la musulmanii din intreaga lume sa-si uneasca fortele impotriva Occidentului, sa atace principalele obiective din aceste tari si sa indeparteze “coruptia” din statele islamice.

Al-Zawahiri a facut aceste declaratii intr-o noua inregistrare video, cea de-a opta data publicitatii in cursul acestui an, transmite Reuters.

Intr-o inregistrare de o ora si 35 de minute, mana dreapta a lui Osama Ben Laden, face referire la autoritatile corupte din Arabia Saudita, pe care ii numeste “pasari de prada” si critica virulent guvernul egiptean pentru sprijinul acordat SUA in regiune.

"Cei care ne-au agresat natiunea trebuie sa plateasca, fie in tara noastra, fie in teritoriile lor, in Irak, Afganistan, Palestina, Somalia si oriunde in lume", sustine militantul egiptean.

De asemenea, Al-Zawahiri afirma ca “lupta impotriva coruptiei trebuie sa cuprinda doua etape”. Pe termen scurt, trebuie vizate interesele cruciatilor si evreilor, iar pe termen lung, inlaturarii de la putere a regimulor corupte, pe calea jihadului, in Irak, Afganistan, Somalia.

Potrivit agentiei americane de monitorizare a informatiilor secrete SITE, inregistrearea cu Al-Zawahiri se bucura de un montaj profesionist. In fundal sunt derulate imagini de pe canalul Al Jazeera, posturi de televiziune americane si alte posturi TV de stiri internationale, in timp ce teroristul isi sustine discursul.

Adjunctul lui Ben Laden a facut pe aceasta cale apel la unitatea Irakului. El afirma ca sprijinul poporului irakian pentru insurgentii islamisti este intr-o crestere continua, desi autoritatile americane din Irak sustin contrariul.

Deocamdata, expertii nu pot stabili cu exactitate perioada in care a fost realizata inregistrarea.

Vezi imagini din discursul liderului terorist

.