Numarul al doilea in Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, i-a indemnat pe pakistanezi sa se "revolte" impotriva presedintelui lor, Pervez Musharraf, dupa asaltul de miercuri contra Moscheii Rosii din Islamabad.

Teroristul s-a adresat adeptilor lui printr-o inregistrare audio, difuzate pe Internet, unde il acuza pe Musharraf ca actioneaza doar in interesul Occidentului si al Israelului, ceea ce il transforma intr-o "tinta a islamistilor", transmite AFP.

"Fac apel la clericii musulmani (ulema) din Pakistan. Musharraf si cainii sai v-au dezonorat prin slujirea cruciatilor occidentalii si a evreilor", a declarat Al-Zawahiri, precizand ca se adreseaza pakistanezilor cu “ocazia agresiunii criminale” contra Moscheii Rosii.

Al Zawahiri ii cheama pe acestia sa razbune moartea celor 73 de islamisti care au fost ucisi in asaltul asupra moscheii.

“Musharraf va va distruge si nu se va opri pana cand nu va fi anihilat islamul din Pakistan”, adauga el, in mesajul postat pe un site islamist.

Trupele pakistaneze au luat miercuri controlul total al Moscheii Rosii, din centrul Islamabadului, si i-au ucis pe ultimii islamisti refugiati acolo, dupa doua zile de confruntari soldate cu cel putin 82 de morti, dintre care 73 erau militanti islamisti.

Operatiunea a fost lansata ca urmare a refuzului de a se preda, al studentilor musulmani si al lui Abdul Rashid Ghazi, imamul radical care ii conducea.

Ghazi a fost, de asemenea, ucis in confruntarile care au durat mai mult de o saptamana.

Vezi inregistrarea cu Al- Zawahiri, numarul doi in ierarhia Al-Qaida