Multi ar zice ca superstitii au numai oamenii necajiti, neumblati sau saraci cu duhul. Departe de a fi adevarat. Oricare dintre noi poate sa aiba superstitii si foarte multi - chiar si celebritatile - merg la extrem, analizand orice decizie doar din dorinta ca fortele paranormale sa nu le faca ceva rau.

Editorii Netscape.com s-au interesat si au reusit sa afle care dintre vedetele de la Hollywood sunt superstitioase si in ce cred acestea.

Cameron Diaz este indiscutabil o vedeta superstitioasa. Celebra actrita de la Hollywood poarta intotdeauna un talisman norocos, ce i-a fost oferit de catre un prieten si care se spune ca are puterea de o apara. Mai mult, Diaz crede ca daca “bate in lemn”, atunci nu i se va intampla nimic rau.

Judecand dupa incredibilul succes si dupa castigurile obtinute din actorie - este una dintre cele mai bine platite actrite de la Hollywood - poate ca faptul ca este superstitioasa ii aduce noroc.

Geoffrey Rush tine intotdeauna in buzunar o rata din plastic. Actorul considera ca rata ii aduce noroc si a declarat ca a avut-o cu el de fiecare data cand a fost premiat sau nominalizat la diferite competitii.

Cameron Diaz
Foto: AP

Rata a fost prezenta atunci cand a primit Premiul Oscar pentru rolul din “Shine”, cand a fost nominalizat la Oscar pentru interpretarea din "Shakespeare in Love", cand a fost premiat la Screen Actors Guild Award si la multe alte evenimente importante din cariera actorului.

Cate Blanchett a dezvaluit ca a pastrat urechile de elf de la filmarile productiei “Stapanul Inelelor” si le-a turnat in bronz deoarece considera ca ii poarta noroc.

Obiectul norocos a lui Robin Williams este un breloc de fildes, care a apartinut tatalui sau.

Cuba Gooding Jr. are si el un obiect care ii poarta noroc, insa in momentul in care il intrebi care este acesta, iti zambeste enigmatic. Actorul considera ca daca dezvaluie care este acel obiect, acesta isi va piede calitatile.

Si muzicianul-actor Meat Loaf este superstitios si nu pleca niciodata la drum fara Mandy si Marietta, cei doi ursi de plus ai sai.

Julie Walters din "Billy Elliot" a primit multe premii "datorita talismanului ei norocos". In seara decernarii premiilor Oscar, actrita avea in geanta o bucata de carbune.

Sharon Stone
Foto: AP

Richard Gere, Sharon Stone si Cybill Shepherd sunt artisti care cred in puterea si energia cristalelor.

Bineinteles, vedetele nu au doar superstitii legate de anumite obiecte care le poarte noroc. Unele din vechile superstitii - niciodata sa nu spui numele piesei in culise, niciodata sa nu urezi cuiva noroc, sa nu aduci alune in culise si niciodata sa nu fluieri in culise - sunt respectate de majoritatea celebritatilor din ziua de azi.

Cantareata de muzica R&B Ruth Brown a declarat ca a invatat ceva foarte important de la Lena Horne, iar ca daca vede “ca cineva aduce alune sau fluiera in culise” devine isterica.

Daca cineva fluiera in cabina lui Richard Chamberlain, acesta il da afara, inchide usa si se invarte de trei ori inainte ca persoana respectiva sa intri din nou in cabina sa.

Diva muzicii hip-hop, Missy Elliott a recunoscut ca crede cu ardoare in vechea superstitie privitoare la pisicile negre. “Daca o pisica neagra imi taie cale, ma intorc imediat si ma duc acasa, chiar daca trebuia neaparat sa ajung undeva.”.