Politistii romani au capturat 45 de kilograme de cocaina, drogul fiind turnat in forma de umerase. Drogurile, a caror valoare de comercializare este de aproximativ 4,5 milioane de euro, urmau sa fie preluate de un cetatean italian aflat in Romania, fiind destinate pietei stupefiantelor din Europa.

Coletele cu 77 de costume barbatesti, aranjate pe 77 de umerase „confectionate” din cocaina proveneau din Venezuela, potrivit unui comunicat de presa al Inspectoratului General al Politiei.

In urma monitorizarilor si investigatiilor sub acoperire, traficantul a fost prins in flagrant. Firma careia ii era destinata marfa era din Bucuresti. Ceva mai tarziu, din Venezuela a sosit un alt document ce schimba destinatarul marfii in cetateanul italian Gilio Luciano, in varsta de 39 ani, domiciliat in Roma.

Pentru a ridica marfa, cetateanul italian isi depusese, in Romania, actele necesare infiintarii unei societati comerciale ce avea ca obiect de activitate comercializarea confectiilor.

Gilio Luciano a fost prezentat Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva, pentru savarsirea infractiunii de trafic transfrontalier de droguri de mare risc.