Noi imagini cu liderul Al-Qaida, Osama bin Laden, au fost postate pe site-urile islamiste. Inregistrarea dureaza circa un minut si face parte dintr-un film de 40 de minute, intitulat "Parfumul Raiului", avand ca principala tema martirajul, relateaza agentiile de presa AP si AFP.

Inregistrarea este o compilatie de fragmente documentare si marturii ale unor militanti care ii omagiaza pe islamistii morti din nordul Africii pana in Tadjikistan, iar unii dintre acestia sunt prezentati citindu-si testamentele.

Bin Laden vorbeste despre martiri si despre fericirea de a muri in numele lui Allah. El se refera la profetul Mahomed care ar fi vrut sa devina martir. "A dorit sa fie martir. El insusi a spus ca i-ar fi placut sa atace si sa devina martir", a declarat teroristul.

„Prea fericit este cel pe care Allah l-a ales ca martir”, adauga Ben Laden, care apare in aer liber, imbracat intr-o uniforma militara.

Filmul este realizat de As-Sahab, divizia de propaganda multimedia care sutine gruparea al-Qaida.

In inregistrare este prezentat si Mustafa abu al-Yazid, numit in mai comandant in Afganistan al retelei al-Qaida, el laudandu-i pe luptatorii pregatiti sa moara pentru cauza jihadului.

Specialistii americani care monitorizeaza site-urile folosite de radicalii islamisti au declarat ca nu pot stabili data exacta cand a fost facuta filmarea, insa cred ca aceasta este destul de veche. Mediul in care este filmat ben Laden este asemanator cu cel in care au fost inregistrate mesajele publicate inainte de atentatele din 11 septembrie 2001 din Statele Unite.

Vineri, Senatul SUA a aprobat dublarea sumei ce va fi platita ca recompensa pentru prinderea sau uciderea lui bin Laden sau pentru informatii care ar putea duce la anihilarea sa. De asemenea, senatorii i-au cerut presedintelui George W. Bush sa se concentreze asupra capturarii liderului al-Qaida, dupa aparitia unor informatii conform carora reteaua isi sporeste capacitatea de actiune.

In prezent, recompensa pusa pe capul lui bin Laden se ridica la 50 de milioane de dolari.