Fostul presedinte francez Jacques Chirac a fost audiat, joi dimineata, la Paris, in cadrul unei anchete privind o serie de angajari fictive din perioada in care detinea functia de primar al capitalei. Chirac, in varsta de 74 de ani, a fost audiat de justitie, la doua luni dupa ce a parasit functia de sef al statului. El a beneficiat pana la 16 iunie de imunitate prezidentiala, transmite AFP.

Fostul lider al Frantei a raspuns intrebarilor judecatorului Alain Philibeaux, in legatura cu salariile mai multor reprezentanti ai partidului Adunarea pentru Republica (RPR), care isi primeau banii ilegal din bugetul Primariei Parisului.

Numele lui Chirac a fost asociat cu mai multe afaceri politico-financiare din perioada in care a fost primar al Parisului - pana in 1995 - dar si de pe vremea cand era lider al partidului RPR, devenit apoi UMP. Mai multi apropiati ai sai au fost condamnati in aceste dosare.

Jacques Chirac este unul dintre cei mai longevivi oameni politici francezi. La cei 74 de ani, dintre care 42 dedicati carierei politice, Jacques Chirac are o experienta impresionata - a fost ales de doua ori presedinte al Republicii, a avut doua mandate de prim-ministru si, timp de 18 ani, a fost primar al Parisului. El i-a predat puterea lui Nicolas Sarkozy, pe dat de 16 mai.