Circa 150 de persoane sunt blocate pe o plaja din Baia Mannacore, in sudul Italiei, din cauza unui puternic incendiu izbucnit la padurile din apropiere, relatateaza agentia de presa Ansa. Alte 100 de persoane au fost salvate de fortele de ordine. Toate drumurile de acces spre plaja sunt blocate.

Mai multe ambarcatiuni se indreptau spre acest loc pentru a-i evacua pe oameni, o parte dintre care s-au refugiat in apa dupa ce flacarile s-au apropiat periculos de tare de plaja.

Autoritatile italiene au plasat 11 orase in stare de "alerta rosie" din cauza incendiilor si a riscurilor sanitare implicate de temperaturile care au depasit pe alocuri 40 de grade.

Luni, un pilot a murit si un altul a fost grav ranit, dupa ce avionul in care se aflau s-a prabusit in centrul Italiei, in timpul operatiunii de stingere a unui incendiu de padure. Accidentul a avut loc in provincia Aquila, unde incendiile s-au inmultit luni, la fel ca in centrul si sudul Italiei.

Peste 8.000 de pompieri, ajutati de 1.700 de vehicule antiincendiu, zece elicoptere si aproape toate avioanele protectiei civile, au fost mobilizati impotriva incendiilor de padure. Noi incendii au fost declarate mai ales in Calabria, Sicilia si Sardinia, in conditiile in care vantul si caldurile puternice abatute de cateva zile asupra peninsulei au contribuit la propagarea flacarilor.