Proiectele in cadrul acestui program trebuie sa fie realizate in parteneriat intre firme, organizatii sau institutii publice din Romania si Ungaria. De asemenea, pentru a primi finantare, trebuie ca proiectele sa se incadreze in urmatoarele prioritati:

- imbunatatirea conditiilor cheie de dezvoltare comuna a ariei de cooperare (mai precis: transport transfrontalier, comunicatii transfrontaliere, protectia mediului)

- intarirea coeziunii sociale si economice a zonei de frontiera, (concret, sprijinirea cooperarii transfrontaliere in domeniul afacerilor, promovarea cooperarii in domeniul cercetarii, dezvoltarii si inovarii, cooperarea pe piata muncii si educatiei si dezvoltarea comuna a aptitudinilor si cunostintelor, sanatate si prevenirea amenintarilor comune, cooperarea intre comunitati).

Proiectele pot fi derulate numai in zonele din „aria eligibila”. In aceasta sunt cuprinse opt judete situate la granita dintre cele doua tari, patru din Romania: Timis, Arad, Bihor, Satu Mare si patru judete din Ungaria, respectiv: Szabolcs-Szatm?r-Bereg, Hajd?-Bihar, Bekes si Csongr?d.

Bugetul total al programului este de 275,2 milioane euro, din care: 224, 4 milioane din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si 50,8 milioane euro - cofinantarea nationala a celor doua state membre. Din aceste fonduri, Romania are alocata suma de 148,5 milioane euro. Din acestea, 121,5 milioane euro reprezinta finantare UE si 27 milioane euro cofinantare nationala.