Alcatel-Lucent, furnizorul franco-american de echipamente de telecomunicatii, a raportat, marti, pierderi nete de 336 milioane euro (459,6 milioane dolari), peste asteptarile analistilor care estimasera pierderi de doar 147,1 milioane euro, anunta Reuters. Rezultatele negative sunt atribuite atat vanzarilor slabe inregistrate cat si costurilor asociate fuziunii dintre cele doua companii.

Alcatel-Lucent a inregistrat in trimestrul doi din acest an pierderi nete de circa 336 milioane euro, fata de un profit de 302 milioane euro aferent aceleasi perioade a anului trecut. Pierderile sunt mai mari decat estimarile facute de catre analistii Reuters care preconizasera pierderi de numai 147,1 milioane euro pentru compania franco-americana.

In perioada mentionata, vanzarile companiei au scazut pana la valoarea de 4,32 miliarde euro, comparativ cu vanzari de peste 4,49 miliarde euro inregistrate in trimestrul doi al anului trecut. In primul trimestru al acestui an, grupul Alcatel-Lucent a inregistrat pierderi operationale de 244 milioane euro si un profit net de 199 milioane euro.

Cele doua companii, Alcatel si Lucent, au fuzionat la data de 1 decembrie 2006, grupul rezultat ocupand in prezent locul doi in ierarhia furnizorilor mondiali de echipamente de telecomunicatii, dupa compania americana Cisco.

Conducerea grupului franco-american a reconfirmat, marti, faptul ca, pentru acest an, se asteapta atat la o crestere a vanzarilor, comparativ cu anul anterior, cat si la economii de 600 de milioane de euro.