Magnatul Rupert Murdoch, patronul imperiului media News Corp., a castigat batalia pentru preluarea grupului Dow Jones, detine titlul The Wall Street Journal, scrie presa internationala de miercuri.

Oferta sa de 5 miliarde de dolari a fost acceptata de consiliile de administratie ale celor doua companii, dar si de familia Bancroft, detinatoarea grupului Dow Jones, dupa trei luni de negocieri, potrivit editiei online a Wall Street Journal.

"Se pare ca familia Bancroft a acceptat propunerea. Dow Jones va face parte din News Corp", a declarat John Prestbo, editor si director general al Dow Jones Indexes, citat de Reuters. El a explicat ca are informatia dintr-un document intern al companiei.

Un purtator de cuvant al familiei Bancroft, a refuzat insa sa confirme informatia spunand ca astfel de concluzii sunt premature.

Preluarea Dow Jones ii ofera lui Murdoch suportul de informatii financiare de care are nevoie inainte de lansarea unui nou canal de televiziune dedicat afacerilor, lansare programata pentru ultimul trimestru al acestui an.

Magnatul oferise, inca din luna mai, 5 miliarde de dolari pentru a achizitiona grupul Dow Jones, care detine si agentia de informatii financiare Dow Jones, saptamanalul financiar Barron's si baza de date Factiva.

Oferta fusese refuzata la inceput de familia Bancroft, dar acceasta a acceptat ulterior sa discute cu Murdoch, fara a exclude insa alti potentiali ofertanti.

Compania lui Murdoch, News Corp., a realizat anul trecut venituri totale de 26,73 miliarde de dolari, in vreme ce veniturile Dow Jones s-au cifrat in 2006 la 1,78 miliarde de dolari.

Cele mai importante dizivii ale News Corp. sunt cele de film, televiziune si presa scrisa, care in 2006 au realizat venituri de 6,65 miliarde dolari, 5,39 miliarde dolari, respectiv 4,24 miliarde dolari. Divizia de film a News Corp. detine studiourile 20th Century Fox, iar cea de presa scrisa publica 28 de titluri in Marea Britanie, Statele Unite, Australia, Fiji si Papua Noua Guinee.