Autoritatile de la Tbilisi au acuzat, marti, Rusia ca a comis un act de agresiune impotriva Georgiei, lansand o racheta asupra teritoriului acestei tari, informeaza BBC. Potrivit oficialitatilor georgiene, in acest incident, care a avut loc luni, proiectilul s-a prabusit in apropiere de satul Tsitelubani, dar nu a explodat. Oficialitatile ruse au dezmintit imediat acuzatiile.

Autoritatile georgiene sustin ca racheta a fost lansata in timp ce doua avioane de lupta rusesti au patruns in spatiul aerian georgian, in cursul serii de luni. Racheta, in greutate de o tona, s-a prabusit “in curtea unui localnic”, dupa cum informeaza ministerul de Interne de la Tbilisi.

In prealabil, ministrul de Interne, Vano Merabisvili, declarase pentru Reuters ca este vorba despre “un act de agresiune comis de doua avioane” straine.

In replica, oficialitati militare de la Moscova au dezmintit categoric ca avioane militare rusesti ar fi patruns, luni sau marti, pe teritoriul georgian.

Este vorba despre cel mai grav incident inregistrat in relatiile dintre cele doua tari dupa ce, in 2006, Georgia a expulzat patru ofiteri ai armatei ruse, pe care i-a acuzat de spionaj. Decizia de atunci a guvernului de la Tbilisi a determinat Moscova sa impuna sanctiuni economice impotriva tarii vecine.