Ansamblul de muzica traditionala romaneasca Trio Transilvan va putea fi ascultat pe 22 si 24 august la Norrk?ping si Visby, in Suedia.

Trio Transilvan este un grup instrumental infiintat in anul 2005 (Ovidiu Bartes - vioara, Ionut Istrate - vioara, Tudor Cauacean - vioara, Zenu Zanc - braci, Istvan Peterfi - contrabas). Ansamblul are un repertoriu foarte variat, de la doine la melodii de joc, de la ritmuri aksak la piese de virtuozitate.

Prin repertoriul sau, Trio Transilvan incearca sa scoata la lumina adevaratul folclor traditional instrumental si vechile maniere de interpretare din zonele rurale. Pentru o redare cat mai fidela a folclorului din anumite zone, grupul apeleaza la instrumente specifice acestora (vioara cu goarna sau instrumente ritmice locale). Trio Transilvan a sustinut numeroase spectacole in tara si in strainatate.

Concertele sunt organizate de ICR Stockholm, in colaborare cu organizatiile muzicale Annan Musik Norrk?ping si Kulturf?reningen Roxy, precum si cu Muzeul de Arta al orasului Norrk?ping.