Politia din New York a luat masuri sporite de securitate in Manhattan si in zona podurilor si a tunelurilor din oras in urma descoperirii unui mesaj pe internet care anunta ca gruparea terorista Al Qaida va lovi din nou. Reuters transmite ca nivelul de alerta a ramas, insa, neschimbat, iar politistii sustin ca sporirea securitatii in New York reprezinta doar o masura de precautie.

Departamentul pentru Securitate Interna a anuntat insa ca nu exista informatii credibile care sa sugereze o amenintare iminenta la adresa statului american. Politia din New York a instalat senzori pentru radiatii suplimentari la bordul navelor si elicopterelor si puncte de control pentru vehicule in Manhattan si la poduri si intrarile in tuneluri.

Vineri, site-ul israelian debka.com, a fost postat un mesaj potrivit caruia reteaua terorista Al Qaida pregateste un atac "cu camioane incarcate cu material radioactiv asupra marilor orase americane si a centrului nervos financiar". Un alt mesaj al retelei Al-Qaida mentiona drept tinte orasele New York, Los Angeles si Miami.

Autoritatile americane au confirmat existenta mesajelor si au admis ca, in urma acestor informatii, au luat masuri sporite de securitate.

Dupa 11 septembrie 2001, nivelul de alerta la New York a ramas portocaliu - risc semnificativ de atac terorist.