Volumul transferurilor bancare din Rusia se mareste constant. Potrivit datelor Bancii centrale, in primul trimestru al acestui an au fost transferati in strainatate 1.372 milioane dolari, de aproape patru ori mai mult decat volumul fondurilor intrate in tara.

In ceea ce priveste structura acestor transferuri, precizeaza Nezavisimaia gazeta, aproape 90 din totalul lor revin statelor CSI (1.201 milioane dolari).

Primele trei locuri sunt ocupate de Ucraina (220 milioane), Tadjikistan (198 milioane) si Uzbekistan (178). Dintre tarile vecinatatii indepartate, in frunte sunt China (71 milioane), SUA (11 milioane) si Turcia (9 milioane).

In privinta intrarii in Rusia de mijloace banesti, prin sistemul de tranfer bancar si prin seriviciile de Posta s-a operat cu 342 milioane dolari, banii provenind cu precadere din SUA, Germania, Italia si Spania.

Expertii coreleaza aceasta dezvoltare furtunoasa a pietei tranferurilor bancare cu legalizarea fluxurilor fiscale prin trecerea de la canale neoficiale de transfer la cele oficiale. Populatia a inteles, in sfarsit, avantajele canalelor legate de circulatie a banilor, marile banci asigurand integritatea mijloacelor transferate.