Miliardarii care isi petrec prea mult timp la birou ajung sa se insoare cu angajatele. Aceasta este, pe scurt, povestea catorva dintre mariajele celor mai bogati oameni din lume, prezentata de revista Forbes. In majoritatea cazurilor, sotiile pun pe picioare propriile firme sau se ocupa cu actiuni caritabile.

Wendi Deng, sotia magnatului media Rupert Murdoch, are 39 de ani si este de origine chineza. Este de fapt cea de-a treia nevasta a miliardarului. Inainte sa-si cunoasca sotul, lucra pentru el la televiziunea Star, din Hong Kong. Casatoriti de 8 ani, cei doi au 2 fete.

Melinda Gates, nevasta lui Bill Gates, numarul 2 in topul celor mai bogati oameni din lume, are 42 de ani. Cand si-a cunoscut sotul lucra ca “manager of information products” la Microsoft. Mai tarziu a parasit firma si a infiintat fundatia de binefacere “Bill and Melinda Gates”.

Acum calatoreste in Africa, unde ii invata pe oameni cum sa creasca productivitatea fermelor. In 2005, a fost aleasa de catre revista Time “Omul anului”.

Gail Golden este nevasta investitorului american Carl Icahn. Femeia are 58 de ani si a fost intai asistenta lui. S-a maritat cu seful acum 8 ani, la scurt timp dupa ce acesta s-a despartit de sotia sa. Nu s-a lasat de munca. Din contra, a infiintat o companie de turism destinata exclusiv femeilor.

Anne Dias Griffin, sotia miliardarului Kenneth Griffin, fondatorul celui mai mare fond de hedging din SUA, este o frantuzoaica de 36 de ani. A urmat un MBA la Harvard si are aceeasi ocupatie ca si sotul ei. A pus pe picioare un fond de hedging. Cei doi au donat aproape 20 de milioane de dolari pentru modernizarea cladirii Orchestrei Simfonice din Chicago.

Se mai preocupa si de ajutarea tinerilor care ies din inchisoarea de pe Insula Rikers.

Veronica Lario are 51 de ani si, de 17 ani, este casatorita cu Silvio Berlusconi. Actrita juca pe scena teatrului sotului ei. Dupa casatorie, s-a retras din lumina reflectoarelor. In rarele ei interviuri, marturiseste ca o preocupa politica. Este impotriva razboiului din Irak, parere pe care nu o impartaseste si sotul ei.

Miriam Ochshorn, 60 de ani, este nevasta lui Sheldon Adelson, miliardarul care scoate bani din cazinouri si hoteluri. Femeia s-a nascut in Israel, unde a si terminat facultatea de medicina, sefa de promotie. Este considerta o pioniera in tratarea dependentei de droguri. A infiintat, impreuna cu sotul ei, cateva clinici de dezintoxicare, in Tel Aviv si Las Vegas.

Erica Baxter Packer este model si cantareata. Are 29 de ani si s-a maritat cu James Packer, cel mai bogat om din Australia, acum 2 luni. L-a cunoscut la prima lui nunta. Zvonurile spun nunta lor a costat 5 milioane de dolari.

Melania Trump, nevasta lui Donald Trump, are 37 de ani. Nascuta in Slovenia, si-a inceput cariera de model la 16 ani, a absolvit facultatea de arhitectura si s-a stabilit in New York, unde si-a cunoscut sotul, in 1998. De atunci a devenit o celebritate. A aparut pe copertile a zeci de reviste si in emisiuni TV.

Diane von Furstenberg, sotia lui Barry Diller, faimos antreprenor mass-media, are 60 de ani si s-a nascut in Belgia. Este creatoare de moda. Si nu una de duzina. Rochiile sale sunt expuse in Muzeul Metropolitan de Arta, din New York. In anii ’70, au fost comparate cu creatiile Coco Chanel.

Astazi, von Furstenberg conduce un imperiu care s-a extins de la rochii, la produse de infrumusetare si parfumuri. Afacerea ei s-a extins in 50 de tari.

Anne Wojcicki are 33 de ani si este maritata cu Sergey Brin. Lucra ca analist de investitii in sistemul de sanatate cand l-a cunoscut pe co-fondatorul Google. Acesta venise sa subinchirieze un garaj de la sora ei. Femeia a pus pe picioare un grup de biotehnologie, care-i ajuta pe oameni sa aiba acces mai usor si sa-si inteleaga propriile informatii genetice. Google a investit aproape 4 miliarde de dolari in actiuni companiei sale.