Ritmul de crestere a Produsului Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor in Romania este unul dintre cele mai ridicate din Uniunea Europeana, insa puterea de cumparare reprezinta sub 40 la suta din media inregistrata in UE27, conform statisticilor Eurostat.

Conform Biroului de Statistica European, Romania a inregistrat, in 2006, un ritm de crestere a PIB pe cap de locuitor de 6,25 la suta, situandu-se pe locul 6 dupa Letonia (12,5 procente), Estonia (11,6 la suta), Slovacia (9,7 la suta), Lituania (7,41 la suta) si Polonia (7,14 la suta).

In acelasi timp, Romania si Bulgaria, aveau un PIB pe cap de locuitor de 38 la suta, respectiv, 37 la suta fata de media inregistrata in UE27.

Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene inregistreaza in continuare o diferenta semnificativa la capitolul Produs Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor, care variaza intre 37 si 280 la suta fata de media inregistrata la nivelul UE.

Cel mai scazut ritm de crestere a veniturilor pe cap de locuitor a fost inregistrat in Portugalia (sub unu la suta), Italia (1,8 la suta) si Cipru (1,52 la suta).

Integral in Smart Financial